המשרד פרסום שלכם לא מספק את הסחורה? הנה למה זה קורה ומה אפשר לעשות

בעידן הדיגיטלי הנוכחי, יצירת תוכן שמעורר רגשות ומגביר נאמנות למותג הפכה לאחד הכלים החזקים ביותר בארסנל השיווקי של כל חברה. לקוחות כבר לא מחפשים רק מוצר טוב או שירות מהיר, הם רוצים להרגיש קשר עמוק למותג. מחקרים מראים כי משתמשים שמרגישים קשר רגשי למותג נוטים להוציא יותר כסף ולהישאר נאמנים לאורך זמן רב יותר.

משהו לא מסתדר כשמסתכלים על דוח הביצועים של משרד הפרסום מול החשבונית ששילמתם בסוף החודש? הבטיחו לכם הרים וגבעות, דיברו על "חשיפה" ועל "לידים רותחים", אבל בפועל התוצאות רחוקות שנות אור?

אני יודעת ממש טוב מה אתם מרגישים בעבודה מול משרדי פרסום – הכסף יוצא, המודעות באוויר, אבל התחושה היא שאתם פשוט מממנים למשרד הפרסום את השכירות במגדל יוקרה בזמן שהעסק דורך במקום.

הטעות הנפוצה היא לחשוב שהפתרון הוא פשוט "להחליף משרד". עוברים מאחד לשני, מקבלים שוב מצגת מכירה מפילה לסתות, ושוב מוצאים את עצמכם באותה נקודה אחרי שלושה חודשים, שבא לכם לדפוק את הראש ותוהים איך נפלתם שוב למען השם. האמת היא שהבעיה בדרך כלל היא לא במשרד עצמו, אלא בזה שאף אחד לא באמת יודע להנחות את משרד הפרסום מה לעשות. בתור מי שעבדה שנים במשרד פרסום הגדולים בארץ, לא נעים להגיד, אבל אם אין בצד השני מנהל שיווק או קריאייטיב כריש – התוצאות יהיו מאכזבות עד בכי.

הריצה אחרי "לידים" היא הבעיה הראשונה

משרדי פרסום היום חיים על נתונים יבשים. הם יגידו לכם שה-CTR מעולה ושעלות הליד ירדה, אבל הם לא יגידו לכם שהלידים האלו לא רלוונטיים כי המסר פשוט לא מדויק. כשמשרד פרסום עובד בלי יד מכוונת של קריאייטיב אסטרטגי, הוא הופך להיות טכני מדי. הוא עושה אופטימיזציה למכונות, לא לאנשים.

כדי שמודעה באמת תעבוד, היא צריכה לגרום למישהו לעצור את הגלילה ולהגיד "זה בדיוק מה שאני צריך". אם המשרד שלכם רק זורק כסף על קמפיינים בלי להבין את ה-DNA של המותג, אתם פשוט שורפים תקציב. בניית מצגת עסקית, קמפיין פייסבוק או סרטון לטיקטוק – כולם צריכים לדבר באותה שפה חדה ואנושית. אם זה מרגיש כמו "פרסומת", אנשים פשוט ימשיכו הלאה. ואת הטעות הזאת, משרדי פרסום עושים המון, כי אין להם את הזמן והיכולת להשקיע בכם ובעוד 400 לקוחות שלהם במידה רבה… הם מפעל.

אז לא – אתם לא צריכים להקצות עוד עובד "לטפל בהם", אתם צריכים אסטרטגיה

המשרד לעיתים קרובות פשוט מבצע פקודות. אתם מבקשים מודעה למבצע, והם מכינים. אבל מי בודק אם המבצע הזה בכלל נכון לכם? מי מוודא שהשפה העיצובית משדרת את מה שאתם רוצים? משרדים רבים עובדים בשיטת "פס ייצור" – לסגור כמה שיותר משימות בכמה שפחות זמן.

בניית מצגת עסקית או ליווי של קמפיין דורשים מישהו שיסתכל על התמונה הגדולה. מישהו שיגיד "רגע, זה לא נראה כמונו" או "המסר הזה חלש מדי". כשאין ניהול קריאייטיב רציני, המותג נראה כמו טלאי על טלאי. יום אחד הוא יוקרתי, יום אחר הוא זול, ובסוף הלקוח פשוט מתבלבל וממשיך למתחרה שנראה יותר מגובש.

זה מתסכל לדעת שיש לכם מוצר מדהים, בזמן שהפרסום נראה "פרווה" במקרה הטוב. משרדי פרסום נוטים ללכת על בטוח, על מה ש"עובד לכולם". אבל בעסק שלכם, הבטוח הזה הוא הדרך הכי מהירה להיעלם ברעש.

ניהול קריאייטיב אומר לקחת את המומחיות שלכם ולתרגם אותה לשפה שבאמת מזיזה אנשים. זה לא רק עיצוב יפה, זה לוודא שכל מילה וכל תמונה משרתות את המטרה. אם המצגת עמוסה בטקסט שאף אחד לא קורא, או שהרילס נראה כמו של כולם, אתם מפספסים את ההזדמנות לבנות אוטוריטה.

אז איך מחזירים את השליטה לידיים שלכם?

במקום לקבוע עוד פגישה מתישה עם מנהל הקמפיינים, הפתרון האמיתי הוא להכניס לעסק מישהו שתפקידו לבדוק אותם. ניהול קריאייטיב נכנס בדיוק ברווח הזה שבין האסטרטגיה שלכם לביצוע של המשרד. המטרה היא לוודא שהמסרים חדים, שהמיתוג עובר בכל ערוץ ושאתם לא נראים כמו עוד עסק גנרי שפשוט חולפים על פניו בפיד בלי לעצור.

ניהול כזה דואג שהשפה תהיה אחידה ומדויקת בכל מקום שבו הלקוח פוגש אתכם – מהאתר הרשמי ועד המודעה הכי קטנה בסטורי. זה אומר לעשות סדר בבלגן ולזקק את מה שאתם באמת רוצים להגיד, כדי שכל שקל שיוצא על פרסום באמת יביא עבודה ולא רק ימלא חורים בלו"ז של המשרד. זו הדרך היחידה להבטיח שהמותג שלכם נשאר בולט ורלוונטי באמת.

אל תתנו למשרד הפרסום לנהל אתכם – נהלו אותו אתם

אם אתם מרגישים שאתם "עובדים אצל" משרד הפרסום, רודפים אחרי תיקונים או מתאכזבים מהתוצרים, משהו חייב להשתנות.

שירות ניהול הקריאייטיב שלי נועד לקחת לכם את כאב הראש של הניהול השוטף מול הגרפיקאים ומנהלי הקמפיינים, ולוודא שהכל נראה ומרגיש כמו שאתם באמת ראויים. במקום לבזבז זמן על מודעות שאף אחד לא זוכר או אתר שלא מוכר, בואו נבנה שפה שתגרום לאנשים פשוט להקשיב לכם ולרצות את מה שיש לכם להציע. הגיע הזמן להפסיק להתפשר ולהתחיל לראות תוצאות בשטח.